
با نخود فرنگی غذاهای خوشمزه ای میتوان تهیه کرد. ما در این مقاله شما را با طرز تهیه ۱۰ غذا با نخود فرنگی که خوشمزه و جذاب هستند آشنا خواهیم کرد. از جمله انواع غذا با نخود فرنگی میتوان به ساندویچ مرغ و نخود فرنگی، فلافل با نخود فرنگی، کوکو نخود فرنگی، خورش نخود فرنگی و… اشاره کرد.
طبع نخود فرنگی گرم است و مصرف آن برای همه سنین توصیه میشود. ترکیب نخود فرنگی و ادویههای خوش طعم و خوش مزه، یک ترکیب فوقالعاده بوده و قرار گرفتن سبزیجات در لیست وعدههای غذایی، تضمین کننده سلامت بدن خواهد بود. برای تهیه غذا با نخود فرنگی با بهترین طعم و مزه، تا انتهای این مطلب با ما باشید.
۱. ساندویچ مرغ و نخود فرنگی
مواد لازم برای ساندویچ مرغ با نخود سبز | |
نخود فرنگی پخته شده | ۱/۲ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
قارچ تفت داده شده | ۸ عدد |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به میزان لازم |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
آویشن | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
هویج خرد شده | ۶ عدد |
سیر | ۴ حبه |
فلفل دلمهای | ۲ عدد |
سس گوجه فرنگی | ۵ قاشق غذاخوری |
نان باگت یا نان تست | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- سینه مرغ را به همراه ادویه، یک پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، آب و سیر در یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید تا مرغ به خوبی طعم دار و پخته شود.
- سیبزمینیهای شسته شده را به ابعاد یک حبه قند خردکرده و در روغن سرخ کنید.
- فلفل دلمهایها را نیز هم چون سیبزمینی خردکنید.
- پیاز، هویج و قارچ را به خوبی بشویید و خردکنید.
- در یک ظرف مقداری روغن بریزید و تمامی سبزیجات را با حرارت ملایم سرخکنید.
- در یککاسه نسبتاً بزرگ، تمامی سبزیجات را به همراه مرغ پختهشده مخلوطکنید.
- نخودفرنگی را به این ترکیب اضافه کرده و غذا آمادهشده را به همراه نان باگت و یا نانهای دیگر بهصورت ساندویچی سرو کنید.
۲. فلافل با نخود فرنگی
مواد لازم برای فلافل نخود سبز | |
نخود فرنگی | ۳۰۰ گرم |
سیب زمینی متوسط | ۱ عدد |
ادویه فلافل | به میزان لازم |
آرد سوخاری | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
شوید خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
سیر | ۲ عدد |
دستور تهیه:
اگر میخواهید یک فلافل خوشمزه در خانه تهیه کنید بهتر است با طرز تهیه ادویه فلافل آشنا شوید و مراحل زیر را دنبال کنید:
- نخودفرنگی را بخارپز یا آبپز کنید.
- پس از بخارپز شدن نخودفرنگی، آن را به همراه سیبزمینی پخته شده و سیر میکس کنید. (برای میکس میتوانید از میکسر یا گوشتکوب برقی استفاده کنید.)
- نمک و فلفل را به همراه تخممرغ و شوید خشک به این ترکیب اضافه کنید.
- آرد سوخاری را تا جایی که مواد به انسجام لازم برسند، اضافه کنید تا بتوان با استفاده از قالب فلافل، بهراحتی مواد را قالبگیری کرد.
- توجه داشته باشید که نباید مقدار مواد را کم یا زیاد کنید، چراکه در این صورت فلافل ها در تابه وامیروند.
- یک ظرف گود را انتخاب کنید و فلافل های قالبگیری شده را در روغن داغ، سرخکنید.
- فلافل نخود سبز خوشمزه آماده سرو است.
- برای سرو این فلافل خوشمزه و سالم، میتوانید از سس و ترکیبات موردعلاقهتان هم چون لیمو ترش تازه هم استفاده کنید.
۳. غذا با نخود فرنگی و قارچ
مواد لازم برای خوراک نخود فرنگی | |
نخود فرنگی پخته شده | ۱ پیمانه |
قارچ اسلایس شده | به میزان دلخواه |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
آویشن | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پیاز خرد شده | ۱ عدد |
سیر خرد شده | ۲ حبه |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- قارچهای اسلایس شده را روی حرارت متوسط سرخکنید، تا آب آن بهطور کامل کشیده شود.
- کره را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شود.
- پس از آب شدن کره، نوبت بهاضافه کردن نخودفرنگی، قارچ، آویشن، نمک و فلفل و پیاز و سیر خرده شده میرسد.
- شکر را در دقایق آخر به این مواد اضافه کنید.
- برای آماده شدن این خوراک تنها کافی است تا ترکیب را چند دقیقه روی حرارت قرار دهید و پسازآن خوراک، آماده سرو است.
۴. خوراک نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای خوراک نخود فرنگی و گوشت | |
نخود فرنگی | ۵۰۰ گرم |
سیر تازه | ۶ الی ۹ حبه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
فلفل تند | ۵ عدد |
فلفل سبز قلمی | ۴ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۹۰۰ گرم |
آویشن | دلخواه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پودر زیره سبز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر کاری | ۱ قاشق چایخوری |
تخم گشنیز پودر شده | ۱ قاشق چایخوری |
زنجبیل تازه رنده شده | ۱ قاشق چایخوری |
شنبلیله تازه خشک شده | ۱/۴ قاشق چایخوری |
روغن | ۱/۲ پیمانه |
ادویه گرام ماسالا | ۲ قاشق چایخوری |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
آب | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را خردکرده و در روغن داغ به همراه زنجبیل رنده شده، فلفل چیلی و سیر خردشده، تفت دهید.
- سایر ادویههای موجود به جز ماسالا را به این مواد اضافه کنید.
- بعد از بلند شدن عطر ادویهها، به تابه آب اضافه کنید.
- بعد از بخار شدن آب، مجدداً مقداری آب را به داخل تابه ادویهها اضافه کنید.
- در ظرفی دیگر، گوشت چرخکرده را به همراه مقداری روغن سرخکنید.
- بعد از تغییر رنگ گوشت، آن را به تابه ادویه اضافه کنید.
- حالا نوبت به افزودن ادویه ماسالا، نمک و فلفل است.
- گوجهفرنگی را رنده کرده و به همراه نخودفرنگی به تابه گوشت و ادویهها اضافه کنید.
- برای پخته شدن نخودفرنگی به چند دقیقه زمان نیاز خواهید داشت.
- در دقایق پایانی طبخ مواد، گشنیز را به ترکیب اضافه کنید.
- خوراک نخودفرنگی و گوشت را به همراه سبزیجات و نخودفرنگی، تزئین و سرو کنید.
۵. خوراک نخود فرنگی و سیب زمینی
مواد لازم برای خوراک نخود فرنگی | |
نخود فرنگی | ۱ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۵ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پاپریکا | به میزان لازم |
آب جوش | به میزان لازم |
روغن زیتون | مقداری |
هویج | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- گوشت چرخکرده را در ظرفی بدون افزودن آب و روغن، روی حرارت قرار میدهیم تا گوشت آب بیاندازد.
- هویج، سیبزمینی، پیاز و سیر را خردکرده و کنار بگذارید.
- پس از کشیده شدن آبگوشت، مقداری روغن زیتون را به همراه سیر و پیاز به آن اضافه میکنیم.
- رب گوجهفرنگی و ادویهها را نیز به گوشت اضافه میکنیم.
- حالا نوبت بهاضافه کردن هویج و سیبزمینی خردشده به همراه نخودفرنگی است.
- آب جوش را روی سبزیجات اضافهشده ریخته و اجازه میدهیم تا مواد نرم شوند.
- در صورت لازم میتوان از کنسرو نخودفرنگی برای افزایش سرعت پخت غذا نیز استفاده کرد.
- اضافه کردن ادویه در مرحله پایانی، به بهتر شدن طعم غذا کمک خواهد کرد.
۶. سوپ نخود فرنگی با ماست
مواد لازم برای سوپ نخود فرنگی | |
نخود فرنگی | ۱ الی ۲ پیمانه |
ماست | به میزان لازم |
آب مرغ | ۳ پیمانه |
آب | ۲ پیمانه |
نمک | ۱/۲ قاشق چای خوری |
رازیانه کوبیده شده | به میزان لازم |
سیر خرد شده | ۲ حبه |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذا خوری |
پیاز خرد شده | ۱/۴ پیمانه |
سیب زمینی خرد شده | ۴۵۰ گرم |
دستور تهیه:
- در یک ظرف مناسب روغنزیتون را ریخته و پس از داغ شدن، پیازها را اضافه کنید تا طلایی شود.
- سیبزمینی سرخشده را به پیاز اضافه کرده و پس از افزودن آب و آب مرغ، حرارت را تا رسیدن به نقطهجوش زیاد کنید.
- پس از پخته شدن کامل مواد، آن را کنار بگذارید تا سرد شود.
- بعد از سرد شدن تقریبی ترکیب، آن را به حالت پوره درآورید.
- پوره را مجدداً داخل تابه ریخته و نخودفرنگی را به آن اضافه کنید.
- پس از به جوش آمدن مواد، نوبت بهاضافه کردن ماست و روغنزیتون میرسد.
- سوپ نخودفرنگی حالا آماده سرو است.
- شما میتوانید در نهایت سوپ را کاملا به حالت پوره درآورید.
۷. پاستا با نخود فرنگی
مواد لازم برای پاستای نخود فرنگی و اسفناج | |
پاستا | ۳۵۰ گرم |
نخود فرنگی | ۲۸۰ گرم |
پنیر پارمزان رنده شده | ۱/۲ پیمانه |
خامه | ۳/۴ پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
بادام زمینی | ۲ قاشق غذا خوری |
آب مرغ | به میزان لازم |
اسفناج | ۱۴۰ گرم |
دستور تهیه:
- برای شروع کار، بادامزمینی را روی حرارت متوسط بهصورتی که بادام نسوزد، برشتهکنید.
- درصورتیکه بادامزمینی در دسترس شما نیست، میتوانید از گردو یا سایر مغرها استفاده کنید.
- اسفناج را خرد کرده و کمی بپزید.
- پاستا را به همراه روغن و کمی نمک بجوشانید.
- در دقایق پایانی پخت پاستا، نخودفرنگی را به آن اضافه کنید.
- همزمان در ظرفی جداگانه، آب مرغ را به همراه خامه بجوشانید تا به غلظت لازم برسند. برای غلیظ شدن این ترکیب، ۷ دقیقه کافی است؛ دراینبین پنیر پارمزان رنده شده را نیز به ترکیب اضافه کنید تا پنیر آب شود.
- این سس را به پاستای آبکش شده اضافه کنید و به همراه نخود سبز، فلفل سیاه، اسفناج و بادامزمینی سرو کنید.
۸. کوکو نخود فرنگی با طعم عالی
مواد لازم برای کوکو نخود فرنگی | |
سیب زمینی پخته | ۲۵۰ گرم |
هویج پخته شده | ۲۵۰ گرم |
نخود فرنگی پخته شده | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
ادویه کاری | ۱/۴ قاشق چایخوری |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
گردو | ۳۰ گرم |
ژامبون | ۶ ورق |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
سفیده تخم مرغ | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۸ عدد |
دستور تهیه:
- سیبزمینی رنده شده را بانمک و زعفران و ۲ عدد تخممرغ ترکیب کنید.
- نخودفرنگی را پوره کرده و به همراه زنجبیل و ۲ عدد تخممرغ مخلوطکنید.
- هویج را پوره کرده و به همراه آرد، ۲ عدد تخممرغ و نمک و فلفل ترکیب کنید.
- پیاز رنده شده را با گوشت چرخکرده، نمک، ادویه کاری، گردو و ۲ عدد تخممرغ به خوبی مخلوطکنید.
- حالا همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- در یک قالب کیک چرب شده با ابعاد دلخواه، مواد را با ضخامت مناسب (۲ سانتیمتر) پهن کنید.
- روی آن فویل بکشید و چند سوراخ با استفاده از چنگال ایجاد کنید.
- فر را روشن کنید.
- در یک قالب بزرگتر، مقداری آب ریخته و این قالب را در آن قرار دهید تا به روش بن ماری مواد کاملاً پخته شوند.
- بعد از گذشت یک ساعت از زمان قرار گرفتن قالب در فر، فویل را برداشته و اجازه دهید تا مواد بدون فویل نیم ساعت دیگر نیز در فر خوب پخته شوند.
- کوکوی خوشمزه ما آماده سرو است.
- شما میتوانید مواد را به صورت کتلت نیز در روغن سرخ کنید.
۹. غذا با نخود فرنگی و ذرت
یکی از انواع غذا با نخود فرنگی از ترکیب ذرت با نخود فرنگی و سایر سبزیجات درست میشود. این غذا که در واقع نوعی سالاد ماکارونی است به صورت سرد سرو میشود.
مواد لازم | |
پاستای فرمی | ۲ پیمانه |
سیب زمینی متوسط | ۱ عدد |
هویج پخته و نگینی خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
ذرت پخته | ۱/۲ پیمانه |
پیازچه ریز خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی نگینی خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
کرفس نگینی خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
سس مایونز | ۳ قاشق غذاخوری |
ماست چکیده شیرین | ۵ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- قابلمهی متوسطی را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پاستای فرمی را به همراه کمی نمک در آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بالا بجوشد تا پاستا نرم شود.
- پاستا را آبکش کرده و کمی آب سرد روی آن بدهید. پاستا را کنار بگذارید تا آب آن خارج شود.
- سیب زمینی را آبپز کرده، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
- سیب زمینی نگینی، هویج نگینی، ذرت پخته، پیازچه خرد شده، گوجه فرنگی خرد شده، کرفس نگینی و پاستای آبکش شده را در کاسهای بریزید.
- سس مایونز، ماست چکیده، آبلیمو، نمک و فلفل را در کاسه دیگری ریخته و با چنگال بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
- سس آماده شده را روی مواد ریخته و هم بزنید تا سس به خورد مواد برود.
- سالاد را ۳-۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود، سپس مصرف کنید.
۱۰. خورش نخود فرنگی خوشمزه
خورش نخود فرنگی ترکیب رنگی زیبا و جذابی دارد و به دلیل داشتن پروتئین گوشتی و انواع سبزیجات از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
مواد لازم | |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
گوشت گوسفندی مکعبی خرد شده | ۳۵۰ گرم |
نخود فرنگی | ۱.۵ پیمانه |
هویج متوسط | ۲ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل و پودر سیر | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با ۲ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا نرم شود.
- گوشت را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- زردچوبه، فلفل و پودر سیر را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویه بلند شود.
- رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و به تفت داده ادمه دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- ۵ الی ۶ پیمانه آب اضافه کرده و پس از جوش آمدن، درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
- نیم ساعت پایان پخت گوشت، نمک خورش را اندازه کرده و هویجهای نگینی را اضافه کنید.
- اگر از نخود فرنگی تازه استفاده میکنید، آن را همراه با هویج به خورش اضافه کنید، ولی در صورت استفاده از نخور فرنگی پخته یا کنسروی، پس از نرم شدن هویج ها، نخود فرنگی را اضافه کنید.
- در انتها چاشنی خورش که میتواند آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج باشد را اضافه کنید.
- سیب زمینیها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
- خورش نخود فرنگی را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید.
سخن پایانی
امروزه تغییر رژیم غذایی و تبدل آن به یک سبک جدید و سالم برای تغذیه، به اصلی مهم تبدیل گردیده است.
گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
دستور پخت انواع غذاهای خوشمزه با نخودفرنگی
منبع